Hem

KAMPHAVET

Ann Britt och Björn Bergströms hemsida

Aktuellt
Nytt inlägg i Björns programmerarblogg
Webplatsen har hittills besökts gånger
Senaste uppdatering 2020-03-17

Nyheter

Inloggning
Du är utloggad
Logga in

Nyheter på Kamphavet

2016-09-15 En uppdatering till Björns släktforskning är nu upplagd - har ni inloggningsuppgifter kan ni titta på den här.
2015-05-06 Nu har vi bytt inloggningssystemet.
Tyvärr var vi tvungna att ta bort alla gamla inloggningsuppgifter, så ni som vill komma in på genealogisidorna måste maila oss och få nya användarnamn och lösenord.
Björn Bergström
2015-03-22 Hittade efter säkert tio länkar från Islandsbloggen ett citat som platsar utmärkt i vår citatsamling. Läs det här!
2014-09-27 Vi har varit på Island på kortsemester - många intryck på kort tid. Läs om vår resa i bloggen om Du gitter!
2014-08-28 Björns släktdatabas är uppdaterad. Logga in på genealogisidan för att titta på den.
2014-05-09 Som någon kanske redan har upptäckt har vi tvingats spärra tillgången till genealogiavsnittet. Läs mer om problemet och hur Du gör för att få ett användarkonto här!
2014-02-06 Ann Britt har fått litet mer information om Sollerögrenen av sin släkt. Ett dussin personer eller så är uppdaterade i hennes släktdatabas och 7 nya har tillkommit.
2014-01-23 Både Björns och Ann Britts släktdatabaser är uppdaterade. En hel del nya personer har tillkommit, oklarheter retts ut och rena misstag rättats till. Björns databas omfattar nu 3323 personer, Ann Britts 2207.
2013-09-15 Under sommaren har Björn lagt en hel del tid på att flytta släktforskarföreningens webbplats till samma webbhotell som vi själva använder. Det har givit en hel del erfarenheter, som den intresserade kan läsa här.
2013-07-06 Vi har lagt ned den särskilda webbplatsen för Setons the, eftersom vi lade ned rörelsen förra året. En del historisk och annan information som fortfarande kan vara intressant fanns det dock där, så vi har flyttat de aktuella sidorna hit till Kamphavet. Du kan titta på dem här!
2013-04-06 Under vintern har Ann Britt gjort många tillägg till sin släktdatabas, främst folk som levde på eller hade anknytning till Sollerön i Dalarna. Den nya informationen är nu uppladdad.
2013-03-05 Vårt nionde barnbarn anlände den 15 januari, Edgar Sjögrip, son till Marja och Hasse! Med anledning av det är ett par sidor uppdaterade.
2012-08-01 Internet Explorer version 7 har orsakat tillräckligt med problem nu, så vi slutar att försöka kompensera för dess alla fel. I fortsättningen behöver Du använda Internet Explorer 8, 9 eller någon av de andra moderna webbläsarna: Firefox, Chrome, Opera eller Safari. Läs mer i Programmerarbloggen.
2012-07-31 Vi har hittat Carl Fredrik Anderssons son och svärdotter i Stockholms Rotemansregister och gjort uppdateringar på sidan om Lövstas historia.
2012-02-07 Äntligen har vi kommit oss för att skriva om vår hund Zalsa, som dog förra våren. Läs berättelsen här!
2011-09-21 Vi har laddat upp ett tiotal foton på släktingar till Björns släktdatabas och justerat ett par uppgifter; ingen stor uppdatering alltså.
2011-04-26 Sajten har fått en ansiktslyftning. Mest för att utnyttja en hel 1280 x 1024 - skärm, som behövs för genealogisidorna. Vi tror att de flesta har den upplösningen eller bättre och folk som surfar med en telefon är väl vana vid att det blir onjutbart.
Samtidigt har vi putsat litet på Ann Britts släktdatabas, så att platslistan och en del annat fått en tydligare layout.
I princip alla sidor har fått små ändringar, så om Du hittar något vi missat, så hör gärna av Dig!
2011-04-25 Även Ann Britts forskning har fått en ny uppdatering. Nu är det hennes mors släkt i Östmark i Värmland som är uppdaterad; alla där härstammar från "skogsfinnar". Vad en skogsfinne är kan Du läsa här.
2011-04-23 Nu har vi laddat upp en större uppdatering till Björns släktdatabas; förutom ett hundratal nya personer är ett otal referenser och källor kompletterade och rättade.
2011-03-06 Ann Britt har jobbat ett par månader med att kolla och utvidga sin släktdatabas. Nu laddar vi upp en mängd ändringar; dessutom är mors- och farssidorna hopslagna. Ni kommer till samma databas vare sig ni söker på Ann Britt, mamma Brita eller pappa Tore; men det går fortfarande att gå in direkt på Tore Eklund och Brita Sjögren.
2010-11-10 Vi har skrivit om det mesta av webplatsen till ASP.NET på samma sätt som vi gjorde med Rö-webplatsen förra året. Som vanligt vid stora omarbetningar kan det förekomma en hel del fel innan vi testat alla länkar och funktioner. Om någon vill ta sig besväret att rapportera de fel de upptäcker så är vi mycket tacksamma.
2010-11-06 Ett par mindre uppdateringar på Genealogisidan.
2010-08-29 Nu är årets målningsarbete avslutat och västsidan lika fin som sydsidan. Bilden på "Om Lövsta"-sidan är också utbytt mot en nytagen.
2010-07-31 Det har inte blivit mycket tid över för att hålla vår websajt uppdaterad i sommar. Vädret har ju varit strålande, så vi har tillbringat den mesta tiden med att måla vidare på huset, vårt jätteprojekt som startade 2008. Vi hade också Ann Britts släktingar från Michigan i USA här på besök i midsomras; det tog all vår tid i fjorton dagar. Vi har fått ett barnbarn till alldeles nyligen: Ninas och Urbans lilla dotter Elisa föddes den 27 juli. I dag målade vi också, nu börjar det bli dags för gult på väggarna; hittills har det mest varit fönsterrenovering och utbyte av ruttna brödor i taket som tagit tid. Men när vi blev tvungna att avbryta i dag för att låta färgen torka blev det en stund över, så nu är de nya barnbarnen införda i Genealogiavsnittet och litet små ändringar gjorda på andra sidor.
Så småningom kommer väl regnen tillbaka och ger oss mer tid att jobba med Kamphavet.
2010-02-18 Ann Britt har hittat sina släktingar i USA. Ett nytt avsnitt under Genealogi/Släkthistorier blev resultatet.
2010-02-14 Nu är alla inläggen i vår gamla blogg kopierade till den nya. Nu tar vi bort den gamla bloggen och rättar alla länkar till blogginläggen. Hör av Dig om vi missat något!
2010-02-13 Efter en månads trassel har vi fått den nya bloggen att fungera hjälpligt. Från och med i dag kommer alla nya inlägg att skrivas där. Vi hoppas också att alla våra besökare använder den nya kommentarfunktionen och håller kontakt med oss på det sättet. Det kommer att ta en hel del tid att flytta över de gamla inläggen till den nya bloggen, men det är ju inte lika bråttom. Det är fortfarande mycket vi inte begriper av programmet som sköter om bloggen - det heter WordPress - så det är troligt att ni hittar småfel och konstigheter i bloggen: gör ni det så är det ett förträffligt skäl att skriva en kommentar, så att vi kan rätta till det. Den nya bloggen hittar ni här. Välkommen!
2010-01-29 Tredje utgåvan av Björns släktforskningsresultat är nu uppladdade
2010-01-18 Vi hittade ett nytt bra citat i Aftonbladet i dag. Det är lärdomsgiganten Alf Henriksson som skrivit det, var vet vi inte riktigt. Det skulle ta på tok för lång tid att leta reda på det - vi har väl 10 - 12 böcker av Henriksson, men det är säkert inte allt han skrivit. Se här!
2010-01-17 Vi har gjort en lista över våra favoritförfattare och deras bästa böcker. Du hittar den här!
2010-01-08 Menyn i genealogiavsnittet har krånglat på sista tiden - varför begriper vi inte, för den fungerade på Björns dator men inte på Ann Britts. Nu har vi gjort om den på ett mer rättframt sätt och hoppas att det skall fungera igen. Det krävde att vi tog bort droppmenyn för släktforskningskommentarerna, som nu presenteras via en ny sida i stället - det skall nog inte medföra några problem.
2009-11-29 Ann Britt har haft mycket annat för händer och inte hunnit fortsätta sina djurberättelser på en tid. Björn vill emellertid inte vara sämre och debuterar nu som gästskribent i Ann Britts djurberättelser. Läs historien om Anton, chinchillan som var trött på livet!
2009-11-22 I dag laddar vi upp Rösajten med nya menyer som fungerar i alla moderna webläsare. Därmed kan vi också ta bort det gamla Röavsnittet på Kamphavet och länka direkt till den nya. Den gamla startsidan kommer att ligga kvar, ifall någon inte upptäckt att vi flyttat Rösajten och har kvar länkar till den gamla.
2009-11-05 Den 11 november kl 19 håller vi föredrag om Rö sockens historia i S:t Olofsgården vid kyrkan. Det är Rö Rödakorskrets som arrangerar, och alla är välkomna.
2009-11-01 Den nya Rösajten är nu igång och snurrar. Rösidorna här på Kamphavet kommer så småningom att tas bort, men de får vara kvar ett tag för att alla skall hinna upptäcka att de flyttat. Däremot kommer vi inte att uppdatera de gamla sidorna mer, utan allt nytt går direkt till den nya sajten. Du hittar den nya Rösajten här! Kom ihåg att ändra Dina länkar!
2009-07-26 Nu har vi satt upp 10 "torpskyltar" och arrangerat en promenad för att titta på några av dem. Vi blev nästan 20 deltagare, däribland ett team från Norrtälje Tidning! Så roligt! Se bloggen!
2009-06-15 Vi har hittat en vädersajt som berättar om vädret i Rimbo, vilket inte SMHI:s sajt gör. Vädret skiljer ju faktiskt ganska mycket mellan Rö och Norrtälje har vi märkt, men nu kan vi alltså ge er en väderprognos som vi hoppas stämmer bättre för Rö. Ni hittar vädret på presentationssidan.
2009-04-21 Nu har vi varit flitiga med blogginlägg och nya bilder en hel månad! Läs om våra forskningar om sockennamnet, ån Rödan och bronsåldershövdingarna i Kullunge i vår blogg!
2009-03-26 Flera nya blogginlägg med bilder (vi har inte hunnit med att ladda upp dem på ett par dagar). Se dem här!
2009-03-17 En engelsk version av bilderna från Rebecka och Cecilias dop finns under Diverse
2009-03-01 Vi har tagit en serie bilder från Kamphavets is och startat en blogg.
2009-02-06 Vi har gjort en större uppstädning på sajten, men förhoppningsvis skall Du inte märka något. Det har handlat om att rensa bort gammal oanvänd kod och annat skräp som legat kvar sedan vi gjorde våra första fumliga försök att skapa websidor. Men det är hundratals sidor som vi varit inne och petat i så något kan ju ha blivit fel - vi är mycket tacksamma om Du rapporterar konstigheter Du upptäcker!
2009-01-20 Två nya djurhistorier, en om den utvecklingsstörda katten Karl Gustav och en om kaninen Edvin, som trodde han var en katt.
2009-01-15 En ny länk till Jan Setréus' register över släktforskningssajter på Länksidan
2009-01-10 Vi har reducerat upplösningen i många bilder så att de skall gå fortare att ladda ned. Förhoppningsvis skall man inte märka någon försämring när man ser dem på skärmen. Det kan dock fortfarande finnas bilder som är onödigt stora, men som vi inte hittat vid den här genomgången; det finns över 400 bilder på sajten. Hör av er om ni hittar extra sega sidor så får vi fixa till dem.
Det finns också ett par nya citat i citatsamlingen
2008-12-19 Det senaste tillägget till vår citatsamling MÅSTE ni bara läsa!
2008-11-30 Vi har lagt ut vårr citatsamling under Smått och Gott
2008-11-09

Berättelser ur våra släkters historia - ny avdelning under Genealogi. Dessutom historien om "tonårskattmamman" Viola under Ann Britts djurberättelser.

2008-11-02 De första av Ann Britts djurberättelser är utlagda under Smått och gott!
2008-10-14 Stor uppdatering på Genealogi
2008-08-30 Hans Skånérs anor utlagda på Genealogi
2008-08-18 Ändrad struktur och nya länkar på Genealogi
2008-07-04 Björns mors anor ute i en första version på Släktforskningssidan
2008-06-18 Bilder från vår semesterresa till Norrland 2008 inlagda under "Smått och gott"
2008-06-15 Innehållsförteckningen uppdaterad
2008-05-31 Vi har klippt in ett foto på sidan om oss själva. Känsliga personer varnas
2008-05-15 ändrat diverse länkar så att man lättare skall kunna gå tillbaka till Välkomstsidan och Kamphavsbilderna. Allt material under Släktforskning som har med Rö att göra flyttat till Rö-sajten.
2008-05-13 Sidan "Om oss" uppdaterad
2008-05-12 Vi har tagit oss in till Kamphavet och fotograferat! Ny förstasida med näktergalssång
2008-04-16 Delvis ny struktur både på Kamphavet och Röhistoria. En innehållsförteckning över alla sidor som finns på Kamphavet och Rösajten har tillkommit. Mycket nytt material på Rösajten.
2008-04-13 Nyheter på Rö-sajten presenteras nu på en egen sida. Du når den från Rö-menyn
2008-03-28 Stor uppdatering på Genealogi/Tore Eklunds anor och Rö/Platslista
2008-03-15 Litet material till nytta för andra släktforskare utlagt under Genealogi/Allmänt material
2008-03-07 Ann Britts fars anor är nu utlagda i en första version
2008-03-05 Uppdateringar på Ann Britts släkt
2008-03-02 Nu har vi en gästbok! Du hittar den från menyn till vänster på Kamphavssajten.
2008-02-17 Björns fars anor ute i en första version på Släktforskningssidan
2008-02-02 Litet nytt material på Släktforskningssidan