Hem

KAMPHAVET

Ann Britt och Björn Bergströms hemsida

Aktuellt
Nytt inlägg i Björns programmerarblogg
Webplatsen har hittills besökts gånger
Senaste uppdatering 2020-03-17

Genealogi - Startsida

Inloggning
Du är utloggad
Logga in

Startsida för släktforskningen

Vi har nyligen upptäckt att det finns en "släktforskarsajt" som heter Geni, som lever på att stjäla forskningsresultat och släktbilder på nätet och publicera dem under andra "forskares" namn. Förutom det förkastliga i att låna forskningsresultat utan att ge erkännande till upphovsmannen framgår det att de som ägnar sig åt den verksamheten är jämmerliga amatörer som ställer till obeskrivlig oreda i det de publicerar. Ann Britt anges till exempel som både dotter till Tore Eklund och styvdotter till honom.

För vår del är det nu ett par år sedan stölden gjordes, vilket vi kan se av att massor av uppgifter är gamla och sedan dess uppdaterade här på Kamphavet. Nu tvingas vi vara mer nogräknade med vilka vi delar med oss av våra resultat till, vilket kommer att fungera så här:

Från och med i dag spärrar vi hela genealogikatalogen med lösenord. För att seriösa forskare skall kunna se om det finns något intressant för dem i våra databaser lägger vi ut plats- och namnlistorna så att alla kan se dem. Hittar man där en plats eller person man vill veta mer om skickar man ett mail till oss (adressen har Du i huvudet ovan), förklarar varför man är intresserad och ber om ett användarkonto, som vi då lägger upp och mailar användarnamn och lösenord tillbaka.

Vi hoppas att Du har förståelse för att vi krånglar till det så här. Vi vill vara generösa med att dela med oss av våra resultat, men att få sina mödosamt sammanställda resultat stulna och vanställda är bara för bedrövligt.
Ann Britt och Björn Bergström

Klicka på länken nedan så kommer Du till en inloggningssida om Du inte redan är inloggad, för då kommer Du direkt till våra forskningsresultat. Där finns också länkar till våra plats- och namnlistor.

Till våra anor

Länk till Ann Britts plats- och namnlista

Länk till Björns plats- och namnlista

Sidan uppdaterad 2016-09-15